GLADKI, SVETLEČI IN ŠE VEDNO ZDRAVI LASJE!

Kako ravnati z lasmi, da postanejo gladki, svetleči in še vedno zdravi?

V prvi fazi se vprašamo, s čim to dosežemo? Je to sušilec, likalnik ali drugi primerni produkti? Mogoče trajno ravnanje las? Vas skrbi, da bo las čez čas postal suh, uničen in se začel trgati? V nadaljevanju preberite, kaj vse potrebujemo, da temu ne bo tako!

Naš prvi nasvet je vedno nega doma. V poplavi različnih produktov za različne probleme las in želje uporabnika svetujemo na zmožnost vsakega posebej koliko je pripravljen investirati v svojo nego in si z tem zagotoviti lepšo in obstojnejšo frizuro.

Največkrat imajo stranke, ki si želijo gladek las, problem s suho dolžino las brez leska. Poleg tega, pa potrebujejo še dobro zašito las pred toplim fenom in gladilci. Top produkt, katerega uporabljamo je BONACURE PEPTIDE REPAIR RESCUE BLOW-DEFENSE. To je izdelek, ki ga enostavno morate sprobati. Seveda pa za intenzivnejši učinek, pri bolj problematičnih laseh, potrebujete vsaj še 2-3 proizvode iz linje za suhe ali poškodovane lase. Torej za učinkovito nego potrebujete dober šampon, balzam ali masko in dodaten produkt za nego brez izpiranja. Ponavadi lasje niso enake strukture (od lasišča do konic), zato svetujemo tudi kak proizvod iz druge linije. Z veseljem vam osebno ali preko telefona svetujemo, kaj bi bilo najbolje izbrati glede na vašo potrebo las.

Naslednji korak je sušenje las. S pravim sušilcem, primerno temperaturo in krtačo bo vaš las hitro ter lepo zglajen. Pri večini strank lahko to dosežemo že brez gladilca. Pomembna je prava tehnika sušenja – se pravi, da jih gladimo navzdol in ne razpihavamo. Prav tako je pri sušenju zelo pomembno krtačenje z nežno krtačo za lase TANGLE TEEZER. Zakaj prav ta krtača? Po večletnih izkušnjah lahko trdimo, da je ta krtača najboljša za nežno razčesevanje las v suhem ali mokrem stanju. Za zgladitev pa prav krtača iz te linije z držalom. Velika razlika se pojavlja tudi v sušilcih las. Sami uporabljamo profesionalni sušilec GAMMAPIU, ki hitro posuši lase in je zelo lahek. Tako lahko stranka lažje ukroti lase. Pri samem sušenju las je pomembno, da las ne sušimo na preveliki temperaturi.

Za boljšo obstojnost frizure in še večjo gladkost las največkrat posežemo po različnih gladilcih las in kodralnikih. Seveda velikokrat posežemo po naših zmožnostih nakupa, saj so profesionalni gladilci kar veliko dražji od gladilcev za domačo uporabo. Tu je treba biti najbolj previden. Namreč niso vsi lasje debeli in majo dovolj maščobe, da zdržijo premočno likanje. Zato previdno pri izbiri in prav tako pri samem glajenju las!!! V kolikor ste upoštevali zgornja priporočila, bo vaš las zglajen hitro samo v parih potegih. Primerna temperatura glajenja las je 180’. Pri debelejših laseh, pa je primerna temperatura največ do 200’. Zato uporabljamo profesionalni gladilec oziroma kodralnik BALMAIN profesionalni likalnik titanium. Za tiste, ki ste veliko na poti, pa priporočamo BALMAIN pro brezžični likalnik za lase. Predvidevamo, da ste najbrž že vse slišale za parni likalnik Loreal&Rowenta Steam pod 3.0 – ravnalec las. Verjetno se sprašujete… zakaj še ta novost? S paro lažje in hitreje zgladimo lase in naredimo manj poškodb na lasu. Lasje ostanejo dlje gladki in sijoči. Likamo le popolnoma suhe in negovane lase! Tako lasje ostanejo zdravi.

Vseeno, pa obstaja nekaj procentov las, ki se kljub vsem zapovedim za zdravo glajenje, naslednji dan skodrajo in jih morate ponovno gladiti. V tem primeru in v primeru preveč skodranih las svetujemo trajno ravnanje las.

Za prvo ravnanje las svetujemo brezplačni posvet. Namreč vsak las ni primeren za tak poseg. V primeru, da ugotovimo, da ste med tistimi srečnicami, ki vam lahko naredimo trajno ravnanje las, potem lahko čas urejanja zmanjšate na 1/3.

Vsem strankam priporočamo občasen obisk frizerja za obnovo oziroma globinsko nego las. Zaradi vsako dnevnih dejavnikov, kot so: česanje; UV žarki; obrabe, ki slabijo odpornost in kemične obdelave, se lasje lahko lomijo. Več o negah pa v naslednjem blogu oziroma nas lahko pokličete za nasvet T.: 040766666

Komentarji za ta post so onemogočeni.