Svečane frizure in make up 2011

 

Svečane frizure

Svečane frizure

Za svečan dogodek kot je matura, valeta ali poroka je zelo pomembna celostna podoba. Zato je poleg obleke, modnih dodatkov in čevljev zagotovo vredno razmisleka kakšno bomo imeli frizuro ter kako bomo naličeni. Predvsem je pomembno, da se v vsem dobro počutimo, kajti to se odraža tudi v našem obnašanju na dogodku. Obisk frizerja in vizažista sicer prideta na vrsto zadnja. Lažje pa je, če se prej naročite in izrazite svoje želje, da ne bo tik pred zdajci kakšne nepotrebne zadrege.

Za lase je pomembno da so negovani (primeren šampon, balzam, maska,obnova las, globinske nege, kremce za lase oz. sprej za lesk), redno barvani oz. osveženi s prelivom, če je to potrebno, ter da so konice redno strižene, da ne pride do lomljenja las.
Pri barvnih tonih prevladujejo naravni od rjave, čokolade, do tople blond. Pomembno pa je pravilno nanašanje barve in pravi toni, ki se ujemajo z vašo poltjo. Z pravilnim nanosom bodo lasje dobili sijaj in barva bo delovala naravno.

Pri frizurah so trenutno modni rahli kodri, katere lahko pustimo, da padejo prosto ali jih poljubno spnemo v detajlih. Prav tako tudi delno spete gladke frizure. Kratkolaske pa imate izbiro večplastnega striženja s krajšimi detajli in s kontrastnim pobarvanim delom. Pri moških so trendi rahlo poraščenih frizur s daljšimi detajli. Seveda pa je ob vsem najbolj pomembno da ste s končnim izgledom zadovoljni in da se počutite božansko. Da ste unikatni in so modne frizure le vodilo za vašo končno podobo.

Tudi pri ličenju velja pravilo, da je glavni individualni dogovor, odvisno je seveda od vaših želja. Lahko naredimo bolj naravni make up s poudarkom oči ali ustnic ali pa romantičnega ali bolj zapeljivega. Svetujemo malo več drznosti pri detajlih, kjer lahko nanesemo več bleščic. Tudi v letošnjem letu so modne zadimljene oči (smokey eyes) ter odtenki vijola rjave barve. Glede na to, da so letos v ospredju obleke črne, živo rdeče in zelene barve, se make up prilagodi obleki, ne glede na to kakšno barvo ste izbrali. Za še bolj glamurozen videz pa strankam svetujemo tudi umetne trepalnice. Le te vaše oči še dodatno poudarijo in brez skrbi, nič ne poškodujejo vaših trepalnic.

 

Frizure: Urša K.
Ličenje: Danica
Foto: Marko Ocepek
Modni dodatki: www.modnidodatki-sp.si
Poročna obleka: www.mod-art.si

[su_custom_gallery source=”media: 353,354,364,363,362,361,360,359,356,358,357,355,367,365,366″ link=”image”]